For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Детски рожден ден. Как да направим незабравим празника на малкия рожденник?

Детски рожден ден. Как да направим незабравим празника на малкия рожденник?

Времето лети … сякаш вчера беше малко бебе, а вече е на няколко годинки, пъргаво и любознателно. Благодарение на детската градина и запознанствата на детската площадка се появиха първите му комуникативни умения с други деца. Сега вече има любима музика, любими играчки, а на стените висят първите му рисунки.

Вашето дете има сформиран собствен характер и свои предпочитания. Малкият ви герой може да ви каже, че например не иска да си играе с Иван от съседния вход, но харесва много играта с Мария.

Това означава, че вашият малчуган вече има приятели, често много 🙂 . Затова за рождения му ден трябва да подготвите истински празник – с гости, със забавления, с много лакомства, подаръци и голяма торта.

Намерете парти аксесоари в Детски пазар.

Планиране на празника

Как да направим незабравим празника на малкия рожденник?

Важен момент в планирането на предстоящото тържество е прякото участие на самият рожденик. Разбира се не за въпроси от първостепенно значение, но участвайки в част от подготовката, детето със сигурност ще осъзнае значението на този празник.

Най-важното е да разбере, че той ще бъде централна фигура на своето тържество. Можете да му поверите изборът на балоните за украсата, на играчките и видовете игри, с които ще се забавляват гостите. Поговорете си, кои деца иска да бъдат на неговия рожден ден и направете заедно поканите.

Накарайте го да почувства, че неговата помощ за подготовката за праника е изключително важна.

За място за подаръци подгответе голям стол, преобразете го в трон като го покриете с красиво покривало. След това, когато столът се запълни с подаръци можете да снимате щастливия рожденик на този трон, заобиколен от своите гости и подаръци.

Какво да подарим?

Вижте предложенията за детски играчки в Детски пазар.

Как да направим незабравим празника на малкия рожденник?

Най-добрият подарък ще е тази играчка, която детето само е поискало за рождения си ден.

Разбира се родителите трябва да подарят, в съответсвие с желанието на детето, по специална голяма играчка като например: велосипед, акумулаторна кола или куклени къщи и замъци.

Не забравяйте и комплектите с образователни играчки. Ако вашето дете проявява интерес към такъв тип играчки, изборът ви за подарък може да бъде конструктори като „LEGO“, които развиват много добре детското въображение и креативност.

Предложения за образователни играчки в Детски пазар.

Гостите

Как да направим незабравим празника на малкия рожденник?

Посрещнете гостите с малкия рожденник и приемете заедно подаръците и поздравленията. След това настанете гостите на масата. Храната, която ще им сервирате трябва да бъде ярка и приготвена на малки порции. Децата обичат сандвичи в интересни форми(например форми на животни), пица нарязана на малки хапки, както и мънички фигурки от домати и краставици.

Да не забравяме и сладките неща като шоколадови бисквитки и малки цветни кексчета.

Как да направим незабравим празника на малкия рожденник?

Тортата трябва да бъде голяма и красива с образа на любимия или любимите анимационни герои. Интересно идея е и торта с лика на рожденика и негова фигурка върху тортата.

Забавления

След като гостите се нахранят, можете да организирате забавни игри и конкурси. НАПРИМЕР:

  • Съзтезание за най-бързо редене на пъзел. Разделете децата на два отбора, и ако е небходимо включете и родителите.
  • Съзтезание с балони. Две деца застават едно срещу друго и помежду им има балон, така трбва да отидат до определена точка и да се върнат обратно, без да изпускат балона. Дайте награда на победителите и насърчителни подаръци на победените.

Запомнете – всяко дете трябва да си тръгне със сувенир от рождения ден.

Атрибути за празника

Намерете парти аксесоари в Детски пазар.

Как да направим незабравим празника на малкия рожденник?

Балоните и сапунените мехури винаги доставят голяма радост на децата от всички възрасти. Вземете повече от тях, те винаги създават празнична атмосфера и забавна суматоха за всеки празник.

Интересен атрибут за рождения ден е плакат със снимки на рожденика. Върху него гостите, малки и голями, могат да оставят своите пожелания и рисунки.

Също така можете да органзирате куклен театър, викторини с гатанки, забавни отборни съзтезания, детско караоке, и много други забавления, които вашето дете ще помни дълго.

И накрая завършете празника с традиоционната торта със свещи и конфети.

Желаем ви щастлив празник!

Вижте всички обяви в Детски пазар.
Сподели чрез:
Вашият коментар:

Top